Kadın Hastalıkları

Kadın Hastalıkları ve Doğum

Kadın doğum alanı, genel itibari ile kadınsal hastalıkları içerisine alan tıbbi bir poliklinik alanıdır. Kadın doğum ile jinekoloji sınıfı arasında çok ciddi anlamda farklılıklar söz konusudur. Dolayısı ile birbirlerinden ayrıldıkları noktalar vardır.

Kadın hastalıkları ve doğum alanı, yine de birçok farklı konuda incelemeler yapar. Özellikle gebelik ve diğer kadınsal hastalıklara dair tüm sürecin bilimsel araştırma sürecini takip eder.  Kadın doğum ve jinekoloji sürecini birbirinden ayıran en önemli detay ise Jinekoloji, daha çok cinsel sağlık eğilimli bir alan olarak kabul edilmektedir.

Kadın Doğum Hangi Alanları İnceler?

Birçok kesim tarafından merak edilen unsurlardan birisidir. Kadın doğum uzmanları, tıbbi eğitim hayatlarını birçok farklı alanda bilgi sahibi olarak tamamlar. Kadınlar ile alakalı olarak tüm sürece en ince ayrıntısına kadar hakim olmak zorundadırlar. Tabi ki birçok farklı başlık altında incelemeler yapılabilir. Ancak yüzeysel olarak bilgi sahibi olacak olursak;

  1. Kadın hastalıkları
  2. Gebelik
  3. Doğum
  4. Infertilite (Kısırlık)
  5. Menopoz Süreci
  6. Ultrasonografi
  7. Cerrahi
  8. Tüp Bebek
  9. Cinsel Rahatsızlıklar

Bu anlamda aldıkları ihtisas alanlarıdır. Kadın doğum, birçok farklı alanı içerisine alır ve sadece kadın ile ilgilenir. Cerrahi alanda da özellikle ihtisas sahibi olurlar. Dolayısı ile kadın ile alakalı olarak sağlığa dayalı her türlü alanı dikkate almak zorundalar.

Kadın Doğum ve Cerrahi

Kadın hastalıklarının ciddiyet durumuna bağlı olarak cerrahi müdahale gereksinimi doğabilir. Kadın doğum uzmanları, cerrahi eğitimi de aldıklarından dolayı operasyonlar konusunda çok ciddi şekilde profesyonel hale gelirler.

Onkoloji (kanser) dalında özellikle cerrahi müdahaleler kaçınılmaz hale gelebilir. Kemoterapi ve mezoterapi gibi konular da yine kadın doğum sınıfının içerisinde karşımıza çıkan olgular olarak dikkatleri çeker.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir